Page Index Toggle Pages: 1 Send TopicPrint
Normal Topic BoardMod fails to find the 2.1 folder! Help please (Read 4441 times)
DeadlyEdley
New Member
*
Offline


I love YaBB 1G - SP1.2!

Posts: 3
Joined: Jan 4th, 2009
BoardMod fails to find the 2.1 folder! Help please
Jan 4th, 2009 at 9:39pm
Print Post  
Hello! I am trying to use BoardMod for changes to our 2.1 forum. However, after installation, BM repeatedly claims that it cannot find the 2.1 folder, in it's sub-directories, despite the fact that the folder clearly exists. The path to the folder is set by BM during installation, and seems to be correct.

What's going on?

Deadly.
  
Back to top
 
IP Logged
 
Simps
Junior Member
**
Offline


Gruellered!!!

Posts: 60
Location: Midlands, UK
Joined: Dec 24th, 2007
Re: BoardMod fails to find the 2.1 folder! Help pl
Reply #1 - Jan 5th, 2009 at 1:30am
Print Post  
You need to point it to the YaBB.pl file in the cgi bin folder not the actual folder mate.
  
Back to top
WWW  
IP Logged
 
DeadlyEdley
New Member
*
Offline


I love YaBB 1G - SP1.2!

Posts: 3
Joined: Jan 4th, 2009
Re: BoardMod fails to find the 2.1 folder! Help pl
Reply #2 - Jan 5th, 2009 at 9:43am
Print Post  
Hello again. Thanks for your reply, but I'm not sure it's the answer to this specific problem. My BM installation does find the basic .pl file ok. It's problem seems to be in autodetecting the mods in the default location. This is the error message given, on start-up;

Error code 5:
BoardMod has detected the script you selected as
YaBB 2.1
However there was no mod folder found with that name.

To solve this, please create the following folder:
C:\Program Files\BoardMod\Mods\YaBB 2.1\

If you already have a folder for such mods but which is named different, please rename it to "YaBB 2.1" (type it exactly as displayed here, with all it's spaces!).

You can ignore this warning but BoardMod will no longer autodetect and select the proper script version. You'd have to select it yourself asin BoardMod 2.5. To disable this warning, set ScriptAutoDetection=off in boardmod.ini

Any ideas?

Best regards,

Mark.
  
Back to top
 
IP Logged
 
Simps
Junior Member
**
Offline


Gruellered!!!

Posts: 60
Location: Midlands, UK
Joined: Dec 24th, 2007
Re: BoardMod fails to find the 2.1 folder! Help pl
Reply #3 - Jan 5th, 2009 at 12:46pm
Print Post  
Put your mods in here, not in the same folder as your install.
The folder is here....""C:\Program Files\BoardMod\Mods\YaBB 2.2"
Once you put the mods in there then select YaBB 2.2 from the dropdown box in BM.

Or 2.1 Folder, cant remeber whats was in there, I deleted all the others and only Left the 2.2 folder  Cheesy
  
Back to top
WWW  
IP Logged
 
DeadlyEdley
New Member
*
Offline


I love YaBB 1G - SP1.2!

Posts: 3
Joined: Jan 4th, 2009
Re: BoardMod fails to find the 2.1 folder! Help pl
Reply #4 - Jan 5th, 2009 at 5:02pm
Print Post  
Hello. Thanks again, for being patient with this one. Unfortunately, I have tried this fix, and the problem still remains. The installation does not create the 2.1 mods folder, and if I copy the mod to any of the other folders under the 'mods' directory, such as 2.2, then on starting, BM deletes the folder from it's selection of source folders. This means that I cannot point BM at the required mod.

Tiresome, this is!

Best regards,

Mark.
  
Back to top
 
IP Logged
 
Administrator
Forum Administrator
*****
Offline


Yummm

Posts: 7
Location: Modders Rile
Joined: Oct 7th, 2014
Gender: Male
Re: BoardMod fails to find the 2.1 folder! Help pl
Reply #5 - Jan 5th, 2009 at 6:38pm
Print Post  
Are you running vista? There is a known problem with vista is very picky about the c:\program files\ folder beeing used to store data. Try to install it outside of c:\program files\ and it should work fine.
  

The Administrator.
Back to top
WWW  
IP Logged
 
Simps
Junior Member
**
Offline


Gruellered!!!

Posts: 60
Location: Midlands, UK
Joined: Dec 24th, 2007
Re: BoardMod fails to find the 2.1 folder! Help pl
Reply #6 - Jan 5th, 2009 at 8:50pm
Print Post  
I'm on vista and BM works perfectly. One slight problem which is nothing is that when I add a mod to the 2.2 folder I get a popup asking for admin permissions. I have UAC disabled also.

I just made a new folder in /Mods called "hello" and BM picked it up fine.
Maybe uninstall and try re-installing it.
  
Back to top
WWW  
IP Logged
 
Administrator
Forum Administrator
*****
Offline


Yummm

Posts: 7
Location: Modders Rile
Joined: Oct 7th, 2014
Gender: Male
Re: BoardMod fails to find the 2.1 folder! Help pl
Reply #7 - Jan 5th, 2009 at 9:14pm
Print Post  
The problem doesn't seem to occure on all vista installs, I don't have any of these problems myself either.
  

The Administrator.
Back to top
WWW  
IP Logged
 
Jeff
God Member
*****
Offline


There are no bugs there
are only features

Posts: 2552
Joined: Jan 14th, 2005
Gender: Male
Re: BoardMod fails to find the 2.1 folder! Help pl
Reply #8 - Jan 5th, 2009 at 9:19pm
Print Post  
I dont have problems too on my Vista Ultimate. I use the BoardMod Program from Zip on my Backup Drive. Easy start from there without install Boardmod Software.
  

greetings
Jeff
Back to top
WWW  
IP Logged
 
Page Index Toggle Pages: 1
Send TopicPrint